افزایش سرعت لود سایت وردپرس از جمله دغدغه های بسیار مهم وبمستران است چرا که سرعت لود سایت بالا برود به کاربر بازدید کننده تجربه ی خوبی در استفاده از سایت شما منتقل می شود و می توانید علاوه بر دریافت رتبه بهتر در موتور جستجو، کاربران راضی را از مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل تبدیل کنید.
و اما چرا WP Rocket؟
با توجه به محبوبیت سیستم مدیریت محتوای وردپرس، توسعه دهندگان متعددی برای این پلتفرم محبوب ابزارهایی از جمله ابزارهای بهبود دهنده ی کارایی(Performance) توسعه می دهند که هر یک به نوبه ی خود، ویژگی های خاصی از وردپرس را بهبود می بخشند. از جمله رایج ترین افزونه ها برای بهینه سازی وردپرس و انتقال تجربه خوب به کاربر، افزونه های افزایش دهنده سرعت بارگذاری سایت با روش کش(Cache) هستند که این روزها کمتر کسی از آن ها استفاده نمی کند.
افزونه Rocket به دلایلی چون ایجاد فایل های ایستا(Static) و با پردازش صفر هنگام لود محبوب است، صفحات وب سایت شما را به یک فایل ثابت تبدیل می کند و هنگامی که کاربر درخواست صفحه ای را می دهد، فقط آن فایل ثابت بدون هیچ پردازش اضافه ای به کاربر نشان داده می شود و همین امر سرعت بارگزاری وب سایت شما را هرچقدر هم که پربازدید باشد و یا وب سرور شما پیکربندی مطلوبی نداشته باشد، بالا می برد. با استفاده از این قابلیت، زمان بسیاری که قبلا صرف انجام محاسبات PHP و اتصال به دیتابیس و همچنین فیلترها و پردازش های مختلفی که توسط افزونه های متعددی انجام می شد حذف می شوند.
ایجاد فایل های ایستا تنها یکی از تکنیک های افزایش سرعت سایت توسط افزونه راکت وردپرس است. تکنیک های دیگری توسط این افزونه به کار گرفته می شوند که در همین مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد.
داشتن یک افزونه کش بر روی وب سایت و وبلاگ وردپرس یک امر ضروریست که به شما در بالا بردن سرعت لود وردپرس کمک می کند و همچنین فشار و لود سنگینی را از روی سرور بر می دارد. در تصویر زیر مشاهده می فرمایید که در حالت عادی وردپرس چگونه یک درخواست را پردازش می کند:
با این تفاسیر همان طور که پیش تر حضورتان عرض شد، افزونه های کش متعددی برای وردپرس موجود هستند که برخی رایگان و برخی پولی(خریدنی) می باشند. انتخاب یک افزونه کش مناسب و دارای پیکربندی آسان بسیار حائز اهمیت است چرا که پرفورمنس(بازدهی) وب سایت شما را کاملا تحت کنترل می گیرد.
برخلاف سال های گذشته، امروزه وردپرس خود تبدیل به یک بازار تجاری پر سود شده و توسعه دهندگان نیز در تبدیل افزونه های رایگان به محصولات قابل ارائه در این بازار، در کورس مسابقه هستند.
برای مثال یکی از افزونه های کش بسیار محبوب به اسم W3Total Cache که قبلا فقط رایگان بود اخیرا نسخه ی Pro نیز دارد که ویژگی های بیشتر و پیشرفته تری را در اختیار کاربر قرار می دهد، دیگر افزونه ی پولی محبوب کش WP-Rocket است که به عنوان اولین افزونه پریمیوم کش وردپرس وارد این بازار بزرگ شده و توانسته است محبوبیت بالایی به دست بیاورد.
وقتی صحبت از افزونه کش وردپرس به میان می آید، گزینه های رایگان زیر نیز در دسترس تان هستند:
- W3 Total Cache
- WP Super Cache
- WP Fastest Cache
- Auto Optimize
با وجود چنین افزونه های محبوب و پر امکانات، جان سالم به در بردنِ یک افزونه ی پریمیوم در چنین بازاری کمی سخت است، خود من نیز یکی از طرفداران افزونه WP Super Cache هستم و به مدت طولانی از آن استفاده می کردم اما اخیرا افزونه ی WP Rocket سر و صدای زیادی به پا کرده و بررسی های خوبی از آن را چه در سایت های خارجی و چه در سایت های داخلی خوانده ام و طبق بررسی عملی ای که روی این افزونه داشتم به نظر می رسد یک سر و گردن از سایر رقبای رایگان و پریمیوم خودش بالاتر است.
آموزش تنظیم WP Rocket
با این که سال هاست از افزونه های دیگری مثل سوپر کش و یا توتال کش استفاده می کنم به طور جدی می توانم بگویم که تنظیمات راکت از تمام این افزونه ها آسان تر است و هر شخص با هر تجربه ای می تواند به راحتی این افزونه را پیکربندی کند. سری به صفحه تنظیمات افزونه راکت می زنیم:
همانطور که می بینید کلیه تنظیمات به شکل مناسبی دسته بندی شده اند و با توضیحات کافی در اختیار شما قرار گرفته اند.
سربرگهای تنظیمات راکت در نسخه ی حال حاضر عبارتند از:
- Cache که تنظیمات کش را شامل می شود
- تنظیمات کش موبایل
- کش کاربران لاگین شده
- مدت زمان نگهداری فایل های کش
- File Optimization یا بهینه سازی فایل ها
- تنظیمات پایه شامل: مینی فای کردن فایل های HTML، ترکیب فایل های فونت و حذف کوئری های URL
- تنظیمات فایل های CSS شامل: مینی فای کردن فایل های CSS، ترکیب فایل های CSS و بهینه سازی مکان لود فایل های استایل جهت بالابردن سرعت سایت
- تنظیمات فایل های جاوا اسکریپت شامل: مینی فای کردن فایل های جاوا اسکریپت، ترکیب فایل ها و انتقال مکان لود فایل های اسکریپت
- MEDIA یا تنظیمات فایل های رسانه ای
- لود تنبل(LazyLoad) شامل فعالسازی برای تصاویر، فریم ها و ویدئوها
- ایموجی های وردپرس
- رسانه های جایگذاری شده
- Preload یا پیش بارگذاری
- شامل تنظیمات پیش بارگزاری و بازتولید فایل های کش در زمان به روزرسانی صفحات/مطالب و تنظیمات preload DNS جهت کاهش زمان درخواست URL
- Advanced Rules یا تنظیمات پیشرفته جهت مستثنی کردن یا قرار دادن برخی صفحات در فهرست کش و یا برعکس
- Database یا تنظیمات بهینه سازی پایگاه داده
- تنظیمات پاکسازی پست شامل: پاکسازی رونوشت ها، پیش نویس های خودکار و پست های حذف شده
- تنظیمات پاکسازی کامنت ها شامل: پاکسازی کامنت های اسپم
- تنظیمات نسخه های قدیمی و بلااستفاده
- تنظیمات بهینه سازی جداول پایگاه داده
- CDN یا شبکه توزیع محتوا
- فعالسازی شبکه تولید محتوا و تنظیمات مربوط به آن
- Heartbeat یا ضربان قلب وردپرس
- Addons یا افزودنی های بسیار جذاب برای این افزونه
- Image Optimization یا بهینه سازی تصاویر
- Tools یا ابزارهای انتقال و بازیابی تنظیمات افزونه
هرچند تنظیمات ذکر شده به اندازه کافی گویای عملکردشان هستند، قصد گفتگوی تفصیلی در ربطه با تنظیمات این افزونه نداریم اما در آینده ویدئویی جهت پیکربندی عملی سایت با استفاده از افزونه راکت وردپرس در ادامه این پست اضافه خواهیم کرد.
با توجه به این که WP Rocket یک افزونه پریمیوم وردپرس است می توانید نسخه پریمیوم و اوریجینال این افزونه را از شرق وب خریداری نمایید.
کد تخفیف ویژه 20درصدی این پست: WPROFF