افزایش سرعت سایت وردپرس، خیلی مهم!

آیا واقعا یک یا دو ثانیه طول کشیدن لود سایت وردپرس اهمیتی دارد؟ با همه تفاسیر، یک ثانیه چه تفاوتی ایجاد می کند؟ اگر بدانید در دنیای آنلاین، حتی تاخیرهای جزئی چه تاثیراتی خواهند داشت شگفت زده خواهید شد.

با توجه به مستندات رسمی 47% از کاربران اینترنت، انتظار دارند لود سایت ها زیر دوثانیه طول بکشد و 57% کاربران نیز سایت هایی که لود آن ها از سه ثانیه بیشتر طول می کشد را ترک می کنند! بله درست خواندید، نیمی از مشتریان شما به دلیل کند لود شدن سایت، از دست تان می روند!

با این تفاسیر افزایش سرعت سایت از نان شب واجب تر به نظر می رسد، اگر سرعت سایت تان کم است از ابزارهایی مثل gtmetrix برای انجام تست استفاده کنید و اگر از وجود مشکل اطمینان پیدا کردید راه کارهایی که در ادامه مطرح می شود را دنبال کنید.هاستینگ

حالا که از وردپرس استفاده می کنید، نیاز به سرورهای قدرتمندی پیدا می کنید و می بایست از هاستینگ های معتبر که oversell نمی کنند و سرورهای با کیفیت ارائه می دهند استفاده کنید. هرچقدر پول بدهید همانقدر آش می خورید! این ضرب المثل معروف تقریبا همه جا صادق است، اگر یک هاست خیلی ارزان تهیه کنید احتمالا نتیجه ی خوبی نخواهید گرفت.

استفاده از هاست های اشتراکی برای وب سایت وردپرس توصیه نمی شود و اگر یک سایت دیگر که از قضا بازدید زیادی دارد یا بهینه نیست در کنار وب سایت شما روی آن سرور فعال باشد، بی شک همه ی منابع سرور را مصرف کرده و وب سایت شما و مخاطبین تان برای این که فضای RAM یا وقت CPU خالی شود باید چند ثانیه ای معطل بمانند! آن وقت با این که سایت شما کاملا بهینه است و هیچ مشکل فنی ای ندارد، این داستان برایتان دردسر ساز می شود!

 

قالب

آیا ممکن است قالب سایت سرمنشاء مشکلات سرعت سایت شما باشد؟ پاسخ بله است! شاید یک قالب خیلی جذاب و اصطلاحا خفن به نظر برسد اما اگر طوری طراحی شده باشد که کمر سایت شما را خم کند ارزشش را دارد؟ قطعا خیر!

ویرایشگرهای متنی بر پایه WYSIWYG سرآمد بدنام های این حوزه هستند، محتوایی که با آن ها تولید می کنید اگرچه راحت است اما خروجی آن ها کمی نامطلوب و اضافه خواهد بود که مرورگر را به دردسر می اندازد.

مخلص کلام این است که از قالب های استاندارد و بهینه و دارای پشتیبانی مناسب استفاده کنید که اگر هر مشکل یا بهینه سازی ای نیاز بود خیالتان جمع باشد که حداقل در یک ماه آینده به روزرسانی خواهد داشت و باعث افزایش سرعت سایت و لود قالب می شوند.

 

افزونه ها

بدون افزونه ها شاید امکان مدیریت سایت وردپرس فراهم نباشد و نیمی از کارهایمان روی زمین بماند. همه ی ما از افزونه ها استفاده می کنیم و به آن ها نیاز داریم.  اما هرچقدر طرفدار افزونه های بیشتری باشید، نصب و فعال داشتن افزونه های بیشتر، کندی سایت وردپرس شما را به همراه خواهند داشت.

هر بار که سایت شما توسط یک کاربر باز می شود، همه افزونه های سایت بارگذاری و اجرا می شوند! حتی افزونه هایی  که بسیار بهینه و مرتب طراحی شده اند نیز تا حد مشخصی از منابع سرور سایت را مصرف می کنند اما متاسفانه برخی دیگر از افزونه ها با بی دقتی طراح یا اجبار، منابع زیادی مصرف می کنند که باعث کاهش چشمگیر سرعت وب سایت شما می شوند(نمونه: افزونه آمار وردپرس)

پس هر افزونه ای را که نیاز مبرم به آن ندارید را از روی وردپرس حذف کنید تا سرعت لود سایت تان بهبود بیابد.

 

تصاویر

تصاویر بزرگتر و با کیفیت تر مساوی است با حجم بیشتر!

برای حداقل نگه داشتن زمان بارگذاری سایت و در واقع افزایش سرعت سایت، نیاز است تصاویری که در صفحات استفاده می کنید را به اندازه ای که واقعا باید باشند بارگذاری کنید!

مثلا یک عکس 1500در1500 را برای نمایش 300در300 آپلود نکنید چرا که با این کار نه تنها کاربران را مجبور به دانلود فایل بزرگتر می کنید بلکه وردپرس نیز برای تبدیل عکس بزرگ به سایزهای کوچکتر متحمل زحمت زیادی می شود و منابع زیادی مصرف می شود. با تغییر سایز تصاویر، سرعت لود سایت شما به شکل قابل ملاحظه ای افزایش خواهد یافت. با این حال اگر باز هم فایلی که قصد آپلود آن را دارید بزرگ است، سعی کنید کمی کیفیت آن را کم کنید تا حجم زیادی مصرف نشود!

 

کَش

به صورت پیشفرض وردپرس یک سایت پویا برای استفاده ی همه ی کاربران است و هر کاربری که از سایت شما بازدید می کند یک برنامه ی PHP را اجرا کرده و نتیجه را مشاهده می کند. اگر وب سایت شما ارائه دهنده ی محتواست و پردازش خاصی اجرا نمی کند، استفاده از لود پویا(dynamic) به ازای هر کاربر به صرفه نیست و منطقا هم نیازی به این کار نیست که هر کاربر یک برنامه را اجرا کرده و یک نتیجه ی یک سان را مشاهده کند.

برای افزایش سرعت لود سایت، استفاده از یک افزونه کش الزامیست، افزونه هایی مثل W3 Total Cache یا WP Super Cache توصیه می شود(که البته رایگان نیز هستند)

با استفاده از این افزونه ها وقتی یک بار صفحه ای توسط کاربران درخواست و تولید شد، یک نسخه ایستا از آن ذخیره می شود و نفرات بعدی برای تولید صفحه منتظر نمانده و همان صفحه ی قبلی مثل یک فایل ثابت به آن ها ارائه می شود که به شکل خیلی قابل توجهی سرعت تحویل صفحه به کاربر را افزایش می دهد.

 

شبکه توزیع محتوا(CDN)

همه ی ما می خواهیم که هر چیزی که روی اینترنت وجود دارد به سرعت هرچه تمام تر باز شود، اما این کار به خودی خود انجام پذیر نخواهد بود

اگر یک صفحه روی تهران میزبانی شود و یک صفحه ی دیگر روی نیویورک، به نظرتان کدام یکی از آن ها برای شما سریع تر لود می شود؟

قطعا صفحه ای که در تهران بارگذاری شده سریع تر به دست شما می رسد تا صفحه ای که در نیویورک قرار دارد! شاید حتی تفاوت یک ثانیه باشد اما اگر به ابتدای مقاله بازگردید بحث ما سر همین ثانیه ها بود!

خلاصه که استفاده از CDN برای سایت وردپرس به جلوگیری از این مشکلات نیز کمک می کند و یک نسخه ی کپی از فایل های استاتیک سایت شما در نقاط مختلف جهان به صورت توزیع شده نگهداری می کند و اگر هر شخصی از هرکجای دنیا درخواست داد، یک حساب کتاب می کند و از نزدیک ترین سرور، داده ها را برداشته و تحویل کاربر می دهد! در نتیجه هر سایتی که شما از نیویورک باز کنید و CDN داشته باشد، انگار از همین تهران خودمان باز می شود!

 

جمع بندی

شش راه ساده برای افزایش سرعت سایت را خدمت شما بیان کردیم و این موارد را می توان به عنوان فونداسیون یک سایت وردپرس برای افزودن به سرعت لود آن در نظر گرفت. اگر این موارد را جفت و جور کنید، دیگر مشکل سرعت لود نخواهید داشت. اگر نظر یا تجربه ای دارید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

Total
0
Shares
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست قبلی

نحوه برقراری تماس گروهی در واتساپ

پست بعدی

افتتاح وب سایت افزونه اینستاگرام خودکار

پست های مرتبط