CDN چیست و چرا برای سایت باید از آن استفاده کرد؟

CDN چیست؟

مدام با پرسش‌های کاربران در رابطه با مباحث و تکنولوژی‌های مورداستفاده در زمینه‌ی مدیریت سایت، هاستینگ و به‌خصوص وردپرس مواجه می‌شویم.”CDN چیست؟“، “آیا با استفاده از CDN بازهم به هاست نیاز داریم؟” و “برای افزایش سرعت سایت چه‌کار کنیم؟” ازجمله سؤال‌های پرتکرار در این زمینه هستند که در این مقاله سعی داریم تا ضمن شفاف‌سازی چیستی CDN و کاربردهای آن، مزایای آن را برای افزایش سرعت سایت، به‌خصوص سایت‌های وردپرس موردبررسی قرار دهیم.

CDN یا شبکه توزیع محتوا(Content Delivery Network)، همان‌طور که کم‌وبیش از نامش پیداست، به توزیع محتوا در بستر یک شبکه می‌پردازد و به‌طور خلاصه می‌تواند منابع استفاده‌شده در وب‌سایت را(مثل عکس، فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS و…) که ساختار ثابتی دارند را به‌نوعی روی خود کپی کرده و به‌جای این‌که کاربر این منابع را از سرور شما دریافت کند، از نزدیک‌ترین سرور موجود در این شبکه آن‌ها را دریافت کند که مهم‌ترین تأثیر آن برای کاربر نهایی افزایش سرعت لود سایت و برای شما، صرفه‌جویی در پهنای باند و منابع سرور است. چراکه دانلودی از سرور شما صورت نخواهد گرفت.

برای مثال اگر سرور سایت شما در کشور آلمان/فرانسه/کانادا/آمریکا باشد و شخصی از ایران اقدام به باز کردن آن نماید، درصورتی‌که از CDN استفاده کنید، به‌طور خودکار آدرس تمامی فایل‌های استاتیک توسط این شبکه به نزدیک‌ترین سرور موجود(مثلاً تهران یا ابوظبی) که یک کپی از فایل‌های شما در آنجا نگهداری می‌شود تغییر می‌کند.

نیاز به استفاده از CDN در وب‌سایت‌های وردپرس، کمی از سایت‌های دیگر پررنگ‌تر است، چراکه وب‌سایت‌هایی که با وردپرس ساخته می‌شوند رنگ و لعاب زیادی دارند و همین موضوع باعث می‌شود تا در یک سایت وردپرس کلی کتابخانه‌ی جاوا اسکریپت، سی اس اس و انواع و اقسام فریمورک ها و فایل‌های گرافیکی گنجانده شود که هم تعداد رکوئست ها را بالا می‌برد و هم سرعت بارگذاری. اگر سرور سایت وردپرس شما در محلی دورتر باشد برای تک‌تک این فایل‌ها یک درخواست http ارسال می‌شود که بایستی با پاسخ همراه باشد و این یعنی اگر شما تعداد N فایل استاتیک شامل کتابخانه‌های جاوا اسکریپت، آیکون‌ها و تصاویر و استایل در سایت خود داشته باشید، مرورگر کاربر نهایی N بار با سرور شما ارتباط می‌گیرد تا صفحه را کامل بارگذاری کند. اگر از CDN در سایت وردپرس تان استفاده کنید، این ارتباطات با انتقال به یک شبکه‌ی نزدیک‌تر شهری و محلی، بسیار سریع‌تر صورت خواهد گرفت.

 

 

چرا به CDN نیاز داریم(در نگاه کلی):

سرعت: وقتی‌که از CDN استفاده می‌کنیم، سرعت لود سایت افزایش می‌یابد.

  • جلوگیری از داون شدن سایت: اگر کاربران به دلایلی مثل به اشتراک‌گذاری مطالب روی شبکه‌های اجتماعی و یا حتی حملات DDOS ترافیک ورودی سایت شما را افزایش دهند دیگر جای نگرانی وجود نخواهد داشت چراکه استفاده از CDN باعث می‌شود در حالتی که سرور شما در دسترس نباشد هم یک کپی موقت از آن را نشان کاربران دهد و حتی به دلیل ماهیت کش کردن کلیه اطلاعات ظرفیت ترافیک سایت شما را افزایش داده و فشار اضافه‌ای را متوجه سایت شما نمی‌کند چراکه اگر بازدیدهای سایت شما افزایش یابد، بخش اعظم فشار متوجه شبکه‌ی قوی توزیع محتوا خواهد بود. فیلترها و امکانات امنیتی هم جزئی از CDN ها به حساب می‌آیند.
  • بهبود تجربه کاربر: بنده به‌عنوان مدیر شرق وب، تجربه راه‌اندازی سایت‌های بسیاری را داشته‌ام و با استفاده از شبکه تولید محتوا و مقایسه وضعیت سابق سایت‌ها متوجه شدم که زمانی که از CDN استفاده می‌کنیم، کاربران به دلیل بالا بودن سرعت عملکرد سایت، تمایل بیشتری به ماندن در سایت و بازدید از صفحات دیگر دارند و به این وسیله نرخ پرش(Bounce Rate) را هم کاهش می‌دهیم.
  • بهبود چشمگیر در SEO: یکی از پارامترهای حائز اهمیت برای موتورهای جستجو به‌خصوص گوگل برای رتبه‌بندی و نمایش سایت شما در صفحه اول نتایج جستجو(SERP)، سرعت بارگذاری سایت شماست. قطعاً گوگل نمی‌خواهد کاربرانی که از آن استفاده می‌کنند بگویند که این گوگل همیشه نتایج کند و سایت‌های در پیت را جزو رتبه‌های اول می‌آورد! سرعت یکی از متغیرهای مهم و تأثیرگذار در رتبه‌بندی سایت شما در صفحه نتایج جستجو است. تجربه ما هم ثابت کرده که اگر سایت ما سرعت لود بالاتری داشته باشد، از جایگاه بهتری در صفحه نتایج موتور جستجو برخوردار خواهد بود.

 

اما این‌که کدام CDN بهتر است را در مقاله‌ی دیگری موردبررسی قرار خواهیم داد. دو شبکه‌ی توزیع محتوای معروف در دنیا وجود دارد که اکثر سایت‌های وردپرس برای افزایش سرعت از آن‌ها استفاده می‌کنند. CloudFlare و MaxCDN نام این دو شبکه است که خدمات رایگان خوبی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند و البته نسخه‌های غیر رایگان را هم دارند که شامل تنظیمات پیشرفته برای افزایش سرعت و حفظ حداکثر امنیت سایت می‌شود.

شما از کدام CDN استفاده می‌کنید؟ اگر از خدمات آن راضی هستید با درج دیدگاه، سایرین را از آن باخبر کنید.

 

Total
0
Shares
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست قبلی
آموزش سی پنل

آموزش سی پنل(cPanel) برای وبمستران تازه‌کار

پست بعدی
تغییر آدرس جستجو در وردپرس

آموزش تغییر آدرس جستجو در وردپرس

پست های مرتبط