طراحی سایت چندزبانه با افزونه‌ی WPML

طراحی سایت چندزبانه

اگر مدیر یک سایت هستید؛ ممکن است مایل باشید که سایتتان به چند زبان مختلف در دسترس مخاطب قرار بگیرد. وردپرس به‌صورت پیش‌فرض، امکانات مناسبی برای چندزبانه کردن سایت را ندارد. به همین دلیل در این آموزش می‌خواهیم نحوه‌ی طراحی سایت چندزبانه با استفاده از افزونه‌ی WPML را به شما آموزش دهیم.

 

چرا باید سایتمان چندزبانه باشد؟

می‌توانید از وردپرس برای ایجاد سایت به هر زبانی که بخواهید استفاده کنید. درواقع ساخت یک سایت صرفاً یک‌زبانه در وردپرس بسیار بسیار آسان است. همچنین بیشتر قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس قابل ترجمه هستند. همین قابلیت باعث می‌شود همه‌ی افراد در سراسر دنیا با هر زبانی که بخواهند؛ بتوانند به‌راحتی یک سایت وردپرسی راه‌اندازی کنند.

اما به‌هرحال، وردپرس به‌صورت پیش‌فرض فقط از یک‌ زبان پشتیبانی می‌کند. اما اگر بخواهید برای گسترش دامنه‌ی مخاطبان خودتان، یک سایت چندزبانه داشته باشید شرایط متفاوت خواهد بود.

معمولاً ارگان‌های دولتی، کسب‌وکارهای بین‌المللی و مؤسسه‌های آموزشی به سایت چندزبانه نیاز دارند. استفاده از مترجم گوگل (Google Translate) یک روش برای استفاده از سایت‌ها به زبان دیگر است. اما این روش برای اکثر سازمان‌های حرفه‌ای غیرقابل قبول است.

یک روش برای داشتن یک سایت چندزبانه، نصب وردپرس روی ساب دامین‌های مختلف برای هر زبان موردنظر است. اما این کار برای مدیریت آپدیت‌ها و بکاپ گیری از همه‌ی نسخه‌های سایت، مشکلات فراوانی برای شما به وجود خواهد آورد.

افزونه‌ی WPML که مخفف عبارت WordPress Multilingual Plugin است این مشکل را حل می‌کند. این افزونه به شما این امکان طراحی سایت چندزبانه را می‌دهد. شما می‌توانید با استفاده از این افزونه با نصب فقط یک نسخه از وردپرس به طراحی سایت چندزبانه و تولید محتوا برای زبان‌های مختلف بپردازید.

این افزونه‌، یک رابط کاربری آسان برای مدیریت همه‌ی نسخه‌های ترجمه‌ی سایت در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین به کاربرانی که از سایت استفاده می‌کنند هم توانایی تغییر زبان سایت به زبان موردنظرشان را می‌دهد.

با در نظر داشتن مواردی که گفته شد؛ در ادامه می‌خواهیم نحوه‌ی طراحی یک سایت چندزبانه را در وردپرس و با استفاده از افزونه‌ی WPML به شما آموزش دهیم.

طراحی سایت چندزبانه در وردپرس با استفاده از افزونه‌ی WPML

اولین کاری که باید انجام دهید این است که افزونه‌ی WPML را روی وردپرس نصب‌کرده و فعال کنید.

نکته: افزونه‌ی WPML ، یک افزونه‌ی غیر رایگان است؛ اما با اختلاف زیاد نسبت به سایر موارد، بهترین و همه‌جانبه‌ترین انتخاب ممکن است. حتماً دلیل مناسبی وجود دارد که بیش از چهارصد هزار وب‌سایت از این افزونه برای طراحی سایت چندزبانه‌ی خودشان استفاده کرده‌اند.

بعد از فعال‌سازی این افزونه، یک آیتم جدید در منوی وردپرس شما بانام WPML اضافه خواهد شد. وقتی برای اولین بار روی این گزینه کلیک کنید؛ وارد بخش تنظیمات ویزارد افزونه خواهید شد.

 

افزونه‌ی WPML به‌صورت خودکار زبان سایت وردپرسی شما را تشخیص می‌دهد. البته شما می‌توانید آن را هر طور که بخواهید تغییر دهید.

در ادامه روی دکمه‌ی Next کلیک کنید.

در صفحه‌ی بعدی، از شما خواسته می‌شود تا زبان‌هایی را که می‌خواهید روی سایت شما فعال شوند را وارد کنید. به‌راحتی می‌توانید هر زبانی را که می‌خواهید به سایتتان اضافه شود را در این قسمت انتخاب کنید.

 

در صورت نیاز، هرزمانی که بخواهید می‌توانید زبان‌های موردنظرتان را حذف یا اضافه کنید. بعد از انتخاب زبان‌های موردنظرتان، روی دکمه‌ی Next کلیک کنید.

حالا از شما خواسته می‌شود تا یک تغییردهنده‌ی زبان به سایتتان اضافه کنید. این تغییردهنده‌ی زبان به مخاطب‌های شما این امکان را می‌دهد که محتوای سایت شما را به هر زبانی که ترجیح می‌دهند؛ مشاهده کنند.

 

افزونه‌ی WPML به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید به‌صورت خودکار یک ویجت در سایتتان برای تغییر محتوا قرار دهید. این ویجت می‌تواند در ساید بار یا منوی سایت قرار بگیرد؛ و یا به‌صورت یک لیست ساده نمایش داده شود.

به‌علاوه، شما می‌توانید از پرچم کشورها یا لیست زبان‌ها به‌صورت نوشته‌شده برای تغییر زبان سایت استفاده کنید. وقتی روش نمایش تغییردهنده‌ی زبان سایت را مشخص کردید؛ روی دکمه‌ی Next کلیک کنید.

 

مرحله‌ی آخر

در مرحله‌ی آخر، از شما خواسته می‌شود تا کلید فعال‌سازی را برای سایت خودتان وارد کنید. اگر هنوز برای شما کلیدی تولید نشده است؛ روی دکمه‌ی Generate a key for this site کلیک کنید تا برای سایت شما کلید تولید شود.

 

با کلیک روی این گزینه، شما به سایت WPML هدایت می‌شوید. در آنجا از شما خواسته می‌شود تا سایتی که از آن هدایت شده‌اید را به اکانت WPML خودتان متصل کنید.

وقتی سایت شما در WPML اضافه شد؛ می‌توانید برای دریافت کلید سایت روی آن کلیک کنید. سپس کلید تولیدشده را کپی کرده و آن را در جای خودش در سایت خودتان قرار دهید.

مواردی که گفتیم؛ کل مراحل انجام تنظیمات ویزارد راه‌اندازی افزونه‌ی WPML بود. برای اتمام نصب و راه‌اندازی افزونه باید روی Finish کلیک کنید.

 

افزودن محتوای چندزبانه به وردپرس با استفاده از افزونه‌ی WPML

افزونه‌ی WPML به‌راحتی به شما این امکان را می‌دهد که هر بخشی از سایت را به چندین زبان ترجمه کنید. با استفاده از این افزونه می‌توانید به‌راحتی پست‌ها، صفحه‌ها، تگ‌ها، دسته‌بندی‌ها و قالب‌های سایت وردپرسی خودتان را به هر زبان دلخواهی ترجمه کنید.

 

افزودن پست‌ها و صفحه‌های چندزبانه

با کلیک روی قسمت نوشته‌ها در منوی وردپرس می‌توانید پست‌های موجود روی سایت خودتان را مشاهده کنید. بعد از نصب و راه‌اندازی افزونه‌ی WPML ، متوجه خواهید شد که یک ستون برای زبان‌ها در لیست پست‌های سایت شما اضافه‌شده است.

 

افزونه‌ی WPML فرض می‌کند که پست‌هایی که از قبل روی سایت شما وجود داشته‌اند به زبان اصلی سایت شما نوشته‌شده‌اند. یک دکمه برای اضافه کردن زبان در هر پست سایت توسط این افزونه اضافه می‌شود. می‌توانید برای افزودن یک‌زبان جدید برای ترجمه‌ی هر پست به آن زبان روی دکمه‌ی افزودن (Add) کلیک کنید.

همچنین شما می‌توانید زبان‌های ترجمه‌شده را با ویرایش هر پست مدیریت کنید. در صفحه‌ی ویرایش پست‌ها، یک باکس جدید با عنوان زبان (Language) برای مدیریت ترجمه‌ها مشاهده خواهید کرد.

 

شما می‌توانید محتوای ترجمه‌شده‌ی خودتان را در سایت اضافه کنید و یا کاربران و نویسنده‌هایی را برای ترجمه‌ی محتوای سایت وردپرس خودتان، به آن اضافه کنید.

همچنین، افزونه‌ی WPML روش بهتری ارائه می‌کند تا بتوانید کاربرانی که به‌عنوان مترجم در سایت شما فعالیت می‌کنند را مدیریت کنید. اگر CMS چندزبانه‌ی این افزونه را خریداری کرده باشید؛ می‌توانید از ماژول مدیریت ترجمه‌ی آن استفاده کنید.

ماژول مدیریت ترجمه‌ی این افزونه به شما اجازه می‌دهد تا بدون در نظر گرفتن نقش وردپرسی افراد، کاربرانی را به‌عنوان مترجم به سایت اضافه کنید. حتی می‌توانید از مخاطبان و مشترکان سایت خودتان به‌عنوان مترجم استفاده کنید.

 

به‌جای ویرایش پست‌های سایت، این مترجم‌های می‌توانند مستقیماً محتوای ترجمه‌شده را از طریق افزونه‌ی WPML به سایت اضافه کنند.

 

افزودن ترجمه به دسته‌بندی‌ها و تگ‌های سایت

افزونه‌ی WPML به‌راحتی به شما امکان ترجمه‌ی دسته‌بندی‌ها، تگ‌ها و هر نوع طبقه‌بندی دیگری که در سایتتان دارید را می‌دهد.

برای این کار از مسیر WPML >> Taxonomy Translation واردشده و طبقه‌بندی سفارشی موردنظرتان را برای ترجمه انتخاب کنید.

برای مثال، در تصویر پایین دسته‌بندی‌های سایت انتخاب‌شده‌اند و WPML همه‌ی دسته‌بندی‌ها را از سایت موردنظر نمایش داده است.

 

برای افزودن ترجمه‌ی موردنظر کافی است که روی دکمه‌ی افزودن در کنار کلمه‌ی دسته‌بندی موردنظر کلیک کنیم.

 

ترجمه‌ی منوهای سایت

وردپرس دارای یک سیستم قدرتمند برای منوهای راهبری سایت است. افزونه‌ی WPML به شما اجازه می‌دهد تا در مراحل طراحی سایت چندزبانه‌ی خودتان، منوهای سایت را هم مانند پست‌ها و طبقه‌بندی‌ها ترجمه کنید.

از مسیر Appearance >> Menus وارد شوید. اگر بیشتر از یک منو دارید؛ هرکدام از آن‌ها که می‌خواهید ترجمه کنید را انتخاب کنید.

در ستون سمت راست، منوی سایت خودتان را با لینک های مربوط به ترجمه‌ی آن‌ها به زبان‌های دیگر مشاهده می‌کنید.

 

با کلیک روی هر زبان، یک منوی جدید برای آن زبان ساخته می‌شود. شما باید آیتم‌هایی مشابه منوی زبان اصلی سایت در آن منوی ترجمه‌شده قرار دهید.

 

اگر پست یا صفحه‌ای در منوی سایت خودتان دارید؛ باید ابتدا آن‌ها را به زبان موردنظر ترجمه کنید. پس‌ازآن شما می‌توانید از طریق تب‌هایی که در سمت چپ صفحه‌ی ویرایش منوها قرار دارد؛ آن‌ها را به منوی ترجمه‌شده اضافه کنید.

بعد از انجام کارهای موردنظر حتماً روی دکمه‌ی Save کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.

 

ترجمه‌ی قالب‌ها، افزونه‌ها و متن‌های دیگر با افزونه‌ی  WPML

CMS چندزبانه‌ی افزونه‌ی WPML به شما این فرصت را می‌دهد که از دو مورد زیر، یکی را انتخاب کنید. یا از ترجمه‌ی رسمی قالب‌ها و افزونه‌ها استفاده کنید؛ و یا از مترجم متن خود آن استفاده کنید.

وارد مسیر  Themes and plugins localization WPML >> شوید.

 

در این صفحه مشاهده خواهید کرد که به‌صورت پیش‌فرض گزینه‌ی عدم استفاده از ترجمه‌ی عبارات برای ترجمه‌ی قالب‌ها و افزونه‌ها (Don’t use String Translation to translate the theme and plugins) فعال است. در پایین آن‌هم عبارت بارگذاری خودکار فایل .mo قالب‌ها با استفاده از load_theme_textdomain را مشاهده می‌کنید.

شما می‌توانید این مورد را فعال کنید تا ببینید که آیا فایل ترجمه‌ای برای قالب شما در دسترس هست یا خیر. این قابلیت فقط برای قالب‌هایی که از دایرکتوری قالب‌های سایت رسمی وردپرس دانلود شده باشند کار می‌کند.

ازآنجاکه همه‌ی قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس دارای ترجمه نیستند؛ این تنظیمات برای بیشتر سایت‌ها به‌خوبی کار نمی‌کند. در بعضی موارد هم ترجمه‌ها زیاد خوب نیستند و یا حتی ناقص هستند.

بنابراین پیشنهاد می‌شود از ماژول ترجمه‌ی عبارات افزونه‌ی WPML برای ترجمه‌ی افزونه‌ها و قالب‌های سایت خودتان استفاده کنید.

به‌علاوه، این ماژول امکان ترجمه‌ی فیلدهای سفارشی، ویجت‌ها و سایر عبارات قابل ترجمه‌ای که توسط وردپرس تولید می‌شوند را به شما می‌دهد.

امیدواریم که این مقاله به شما برای طراحی سایت چندزبانه‌ی موردنظرتان با استفاده از افزونه‌ی WPML کمک کرده باشد.