من بر این باورهستم که هر شخصی که دارای یک سایت وردپرسی ست، زمان زیادی را با وردپرس سر و کله می زند و در نهایت به حس ششم و حدس و گمان درباره کاربران متوسل شده و تغییرات موردنیاز را انجام می دهد. برای مثال، داشتن تجربه ی زیاد می تواند به تولید پست های با کیفیت برای بلاگ منجر شود. اما چرا همیشه به غرایز خود اطمینان کنیم؟ چرا از تست A/B برای وردپرس استفاده نمی کنیم؟!
با تست A/B وقتی همه چیز به طور منظم پیش رفته باشد، حدس و گمان از معادلات بیرون می رود و به ما این قدرت را می دهد که بتوانیم بهترین تصمیم های ممکن را برای رشد وب سایت هایمان بگیریم.
قبل از این که ابزارهای تست ای بی در وردپرس را به شما معرفی کنیم، بیایید تا یک دقیقه در مورد اسپلیت تستینگ و مثال ها و درس هایی برای بهتر کردن بهینگی آن ها گفتگو کنیم.
تست A/B چیست و چه چیزی باعث گرفتن نتیجه ی خوب می شود؟
همانطور که از نام تست ای بی پیداست، A/B به معنای دو گزینه است(A و B)، که نسبت به یکدیگر مقایسه می شوند تا ببینیم کدام یک بهتر از آب در می آید. وقتی که صحبت از تست A/B برای وب سایت به میان می آید، معمولا اینطور است که دو نسخه متفاوت از یک صفحه را با یک تفاوت کلیدی مثل تفاوت در CTA(Call To Action) ها(مثل دکمه های خرید)، سرتیترهای متفاوت یا حتی رنگبندی متفاوت نسبت به یکدیگر بررسی می شوند.
بعد از این که دو نسخه متفاوت را اتنخاب کردید می بایست یک فرضیه طرح کنید و برای آن یک هدف نیز طرح کنید. برای مثال، اگر دو CTA را بررسی می کنیم، می توانیم از روی تعداد کلیک های هر کدام نتیجه بگیریم که کدام یک نرخ تبدیل(تبدیل بازدید کننده به مشتری) بیشتری دارد. این فرضیه ی ماست و تعداد کلیک بیشتر نیز به عنوان هدف تعریف می شود.
بازدیدکنندگان سایت تان به صورت تصادفی یکی از این دو صفحه را می بینند و این کار را تا زمانی ادامه می دهیم تا جامعه نمونه آماری مان به اندازه کافی رسیده و نتایج آن از لحاظ علمی و آماری قابل اتکا باشد. وقتی به به این حدنصاب رسیدیم، می توانیم با مقایسه کلیک ها برای هر CTA، موفقیت هر کدام را بررسی کنیم و در نهایت، صفحه برنده را از این به بعد به همه کاربران نشان دهیم.
انجام این کار خیلی ساده است، اگر که از وردپرس نیز استفاده می کنید که نیاز به یک خط کد هم نیست و همه چیز به وسیله افزونه های A/B تستینگ در دسترس ترین حالت ممکن قرار دارد. تعدادی از بهترین روش ها را برایتان جمع کرده ایم:
- دقت کنید که صفحه های تان تفاوتِ قابل درک و چشمگیری داشته باشند تا از گیج شدن کاربران هم جلوگیری شود.
- فرضیه و هدف را قبل از شروع خیلی واضح کنید تا بیهوده وقت خود و کاربران تان را هدر ندهید
- کاربران تست کننده را به صورت رندوم انتخاب کنید و کسی را دستچین نکنید تا نتایج تان واقعی شود
- تست را تا زمانی که از لحاظ آماری به نتیجه ی قابل قبول و مطمئنی نرسیده اید ادامه دهید و آن را متوقف نکنید(صبر داشته باشید)
تقریبا همه کاربرانی که از سایت های وردپرسی استفاده می کنند در معرض تصمیم هایی هستند که می توان آن ها را با استفاده از A/B تست کرد؛ پس روتین سازی تست ها امری ضروری به نظر می رسد و اگر فرضیه ی درستی را در نظر بگیرید و تست را به خوبی اجرا کنید با احتمال زیاد باعث بهبود کسب و کار خود خواهید شد.
تست A/B وردپرس: چه راهکارهایی برای انجام این کار در دسترس هستند
بیایید ببینیم چطور برای وردپرس تست A/B طراحی کنیم و چه گزینه هایی را در دسترس داریم.
Nelio AB Testing
Nelio AB Testing یک ابزار مفصل برای اجرای تست ای بی در وردپرس است که علاوه بر رابط کاربری خوب، امکانات گسترده ای را نیز در اختیار شما قرار می دهد. می توانید با استفاده از این افزونه هر نوع تست AB ای که می خواهید، مثل تغییرات در کل صفحه، تیترها، قالب، ویجت ها و خیلی گزینه های دیگر را اجرا کنید.
تنها نقطه ی منفی افزونه Nelio پلن های قیمتی آن است، در نسخه رایگان این افزونه می توانید حداکثر تا 1000 کاربر را تست کنید(این تعداد با معرفی افزونه نلیو به سایر دوستان تان افزایش پیدا می کند). حتی نسخه ی پریمیوم این افزونه نیز برای سایت هایی که ترافیک بالایی دارند محدودیت هایی نیز دارد که صاحبان آن وب سایت ها را مجبور به خرید پلن های گران ترش می کند.
Simple Page Tester
در دید اول، افزونه Simple Page Tester ممکن است نسبت به nelio امکانات کمتری داشته باشد اما تست های پیچیده تری را می توان به سادگی با آن پیداه کرد. نسخه رایگان این افزونه امکان اجرای تست A/B را برای کل پست ها و پیج های شما می دهد و می توانید هر تغییری که خواستید را با استفاده از ادیتور وردپرس بدهید.
علاوه بر این موارد، وقتی پای تعداد بازدید به میان بیاید هیچ محدودیتی ندارید؛ همچنین می توانید تست های متعددی را به صورت همزمان اجرا کنید.
این افزونه متاسفانه هم اکنون از مخزن وردپرس حذف شده است.
جمع بندی
در نگاه اول، اجرای تست A/B برای وردپرس به قدری که به نظر می رسد پیچیده نیست. همانطور که تا الان متوجه شدیم، ابزارها و راهنماهای بسیاری در اختیار ما قرار دارند که با استفاده از آن ها می توانیم اسپلیت تستینگ را انجام دهیم.
برای این که از اثربخشی تست مطمئن شوید، این موارد را در نظر بگیرید:
- حیطه ی سرچ را محدود و مشخص و البته متفاوت در نظر بگیرید که از هرگونه سردرگمی جلوگیری شود
- فرضیه و هدف تست را کاملا مشخص و واضح در نظر بگیرید
- کاربران تست شونده را به صورت رندوم انتخاب کنید
- به تست طراحی شده آنقدر زمان بدهید که تعداد نمونه ها از لحاظ آماری، علمی و قابل قبول باشد
نظر و یا تجربه ای دارید؟ از بخش دیدگاه ها با ما به گفتگو بنشینید